Hovedfokus på opplevelser i fjellheimen

ATTRAKTIVT: Vakkert landskap kombinert med spesielle opplevelser er hva reiselivsbedriftene i Valdres, Hallingdal og Gudbrandsdalen tilbyr sine gjester. Bildet er fra Synshorn ved Bygdin. Foto: Yngve Ask/Scanout

Selskapet Mountains of Norway er etablert med det formål å få gjestene til å tilbringe mest mulig tid i de regionene som deltar. Valdres er en av disse og vangsgjeldingen Eirik Høyme Rogn er selveste fjellselgeren.

Av Morten Stensby

– Den formelle tittelen er «international sales manager», humrer han. – Men jeg måtte finne noe mer jordnært og konkret. Dermed ble det fjellselger, for det er jo det jeg er, legger han til.
Mountains of Norway jobber med europeiske turoperatører, nettopp med det mål for øye å vise fram hva Valdres og de andre regionene – som er Visit Geilo og Nasjonalparkriket Reiseliv (nordre del av Gudbrandsdalen) – har å tilby tilreisende.
– Vi skreddersyr også opplegg for turoperatører, forteller Eirik Høyme Rogn.

Fjellselgeren: Eirik Høyme Rogn. Foto: Privat

De «riktige» gjestene

Han vendte tilbake til hjemkommunen fra Lillehammer – etter noen år som kultursjef for Ungdoms-OL – for snart to år siden.
– Det er Vang som gjelder for meg, sier han og smiler.
I Mountains of Norway arbeider han sammen med Anette Neshagen og Ida Ask. Disse tre skal sørge for at fjellheimen tiltrekker seg «riktig» type gjester, nemlig de som er særlig interessert i hva fjellet kan by på. Hovedfokuset er på opplevelser og det er selvsagt viktig at gjestene oppholder seg lenge i Valdres – og bruker mest mulig penger.
– Vi representerer 30 medlemsbedrifter i de tre eierregionene, hvorav 12–13 befinner seg i Valdres, opplyser Høyme Rogn.
Blant de lokale bedriftene finner vi Beitostølen Resort, Filefjellstuene, Gomobu, Merket og Valdresmusea. Eierne av Mountains of Norway er Visit Valdres, Visit Geilo og Nasjonalparkriket Reiseliv. Selskapet har flotte og informative hjemmesider, som er designet av Eirik Høyme Rogn. Der kan interesserte finne mye og detaljert informasjon om det meste, for eksempel reisemål og hvor man kan overnatte.

Fornye tankesettet

Ferden langs Kongevegen fra Kyrkjestølen til Maristova på truger ble lansert første gang i fjor vinter.
– Vi kan ikke legge skjul på at det er blytungt å selge tradisjonelle vinterreiser, der det å gå på ski er en sentral del. Derfor ble vi tvunget til å fornye vårt tankesett. For eksempel fungerte ikke lenger den typiske tilnærminga med å vise fram et løypekart. Men vi så at aktiviteter som å gå på truger og kjøre med hundespann var på veg oppover. Vi utfordret Filefjell på dette, konkret med å gjøre enda mer ut av Kongevegen. Så hadde vi en fotoseanse, og bildene fra denne viste seg å slå svært godt an blant aktuelle turoperatører. Seinest uka etter at de to nederlandske damene var på besøk hadde vi tilsvarende visningstur for flere andre turoperatører, sier Eirik.
I tillegg til Norgereiser er det selskapene Discover Norway og Hvitserk of Norway som alt har trugeturene i sine programmer. Fra neste vinter blir det minst en operatør til.
– Men dette er langsiktig arbeid som tar tid å innarbeide i markedet, avslutter fjellselgeren fra Vang.
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


7 + three =