Fortjent ros til Valdres Kommunale Renovasjon

Søppel kan være noe dritt – spesielt på avveie.


Knut Nes
Leder Valdres Hytteforum, Styremedlem Aurdalsåsen Hytteforening


Vi på Aurdalsåsen har i flere år hatt en dialog med Valdres Kommunale Renovasjon IKS (VKR), både om plassering og tømming av containere. I tillegg til de store miljøstasjonene skiller VKR mellom miljøpunkter og fjellcontainere. Fjellcontainerne er for restavfall, og der er også mottak for glass/metall.  Miljøpunktene har i tillegg til dette egne containere for returapir.

Problemet vårt har vært at folk stanser bare på ett sted når de kommer med sitt avfall av ymse slag, og det har medført at de få miljøpunktene der man blir kvitt returpapir, også får mesteparten av restavfallet, spesielt i høytider og ferier. Og der har det blitt mer enn overfylt av restavfall, plassert på bakken rundt omkring de stappfulle containerne.

På Aurdalsåsen har VKR siden i høst utplassert flere containere til restavfall, samtidig som de har passet på å tømme alle containere i tide. Resultatet er at også miljøpunktene nå stort sett fungerer etter hensikten.

Så da er det bare for oss hyttefolk å bruke sundt bondevett og bidra til at det holdes pent og ryddig. Neste skritt kan kanskje være at vi får en type Rusken-aksjoner med ekstra containere noen ganger i året for å kunne tømme boder og loft for alt som samler seg.

VKR har fått mye kritikk fra oss gjennom årene, men dette fungerer nå bra på Aurdalsåsen!
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


2 × one =