Økende salg av hybrid- og elbiler i Valdres

Miljøbiler: Robert Gjerdalen hos Valdres Auto selger flere og flere biler som går på elektrisitet og hybridløsninger.

Bilforhandlerne i Valdres ser en tydelig trend: Flere og flere kjøper miljøvennlige biler.


Tekst og bilder: Ola Onstad


Det kommer stadig nye modeller på markedet med lengre rekkevidde. Bilkjøperne er blitt mer miljøbevisste, hybrid og elektriske biler er som regel billigere og det blir flere ladestasjoner. Meningene om hva som er best og lurest å kjøpe og kjøre, er sterke og mange. Noen sverger fortsatt til bensin- og dieselbiler som går billigere, forurenser mindre og har mer effektive motorer enn før.

Nå er det så mange alternativer at folk bruker mer tid på å bestemme seg for hva de skal velge, sier daglig leder ved Valdres Auto, Robert Gjerdalen. Volkswagen som han selger, har fått mange nye modeller med hybrid og elektrisitet.

Mest hybrid hos VW
– Hos oss selger vi flere hybrid enn elbiler. Golf hybrid er storselgeren. Mange kjøper hybrid som nummer en-bil, mens elbilen ofte blir familiens bil nummer to. De reine elbilene fungerer fint også i vinterhalvåret og rekkevidda blir stadig bedre. Det er flott at det blir langt flere ladestasjoner for elbiler i Valdres. Nå når vi mister stamvegen mellom Oslo og Bergen, burde vi gripe sjansen og markedsføre E16 som den grønne ruta gjennom den vakre dalen vår, sier Gjerdalen entusiastisk.

Nesten bare hybrid hos Toyota
– Salget av firehjulstrekkeren RAV4 med hybrid har tatt helt av her i Valdres, sier bilselger Terje Steinfinnsbø hos Toyota-forhandleren Hovli Auto. – Den selges ikke med diesel lenger – bare med bensin og hybrid – og hos oss er hundre prosent av RAV-salget hybrid. For Toyota i Norge er personbilsalget 80 prosent hybrid. Toyota har ikke så stor tro på reine elbiler som mange andre bilmerker, og ser på det store elsbilsalget her til lands som et særnorsk fenomen på grunn av de lave avgiftene.

Flere av bilforhandlerne i Valdres, som Hovli og Lomen Auto, har stikkontakt for gratis elbillading på veggen.

Outlander, Leaf og Soul 
er populære
Firehjulstrekkeren Mitsubishi Outlander med hybridløsning er også en suksess i Valdres og på landsbasis. Bilselger Stig Tronstad hos ValdresBil AS har snart solgt 20 stykker av den i 2016, og lover flere spennende bilmodeller med hybrid i tida som kommer.

Valhall Auto selger elbilen Nissan Leaf, og bilselger Odd Harald Haraldsen merker stadig mer interesse for elbiler i Valdres.

– Vi har også solgt rundt 20 elbiler av merket Kia Soul, sier Simen Gustavsen ved Autohuset. – En morsom bil, folk kommer tilbake med et smil om munnen etter å ha prøvd den.
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


nineteen + thirteen =