Trives med kjempetrøkket i påska

Friskt til fjells: Hyttefolket på Nordfjellstølen er glade for at de har Gjermund Urberg til å frakte varer og påsketurister til og fra hyttene.

Nordfjellstølen i Etnedal har ikke helårsveg til hyttene. Da er Gjermund Urberg med snøscooteren god å ha.

Av Ola Onstad

Han transporterer folk og varer til hyttene – opp den bratte bakken fra parkeringsplassen og innover i fjellet. Noen har fått kjørt inn varene på forhånd og fått hjelp av Urberg med oppfyring slik at hytta er god og varm når de kommer fram. Han har kjørt opp skiløyper i området, spor inn til hyttene og måka taket på en del hyttetak.

Den gode hjelper

Gjermund Urberg begynte med hytteservice i dette hytteområdet for omtrent ti år sia. Han stortrives med det.
– Det er så trivelige og jordnære folk her. Hyttene på Nordfjellstølen er fra -60, 70 og -80 tallet, og det er ikke så mye automatikk i dem som i nye hytter. Da blir det mer bruk for en slik som meg. Jeg blir som er kjentmann og vaktmester for hyttene deres. Jeg tror de setter pris på å ha en oppsynsmann her. Siden jeg er tømrer driver jeg også med modernisering og utvidelser av hyttene.

Turmål i påska

– Nordfjellstølen ligger ikke langt fra Bjørgovarden, og både der og i skiløypene på Nordfjellstølen er det stor trafikk i påska. Det kommer skiløpere fra Aurdalsåsen, Ølskykkja og Fjellsbygda. Er det finvær skjærtorsdag og langfredag er det tett i tett med solslikkende hytteturister i solhellinga her, sier Gjermund Urberg.
Skulle noen gå seg bort eller trenge hjelp i fjellet er også Urberg god å ha. Da er han med som kjentmann for Røde Kors og politiet. Nå håper han på bra med snø i påska og masse folk på hyttene.
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


4 × 3 =