Klar til årets travleste uke

Butikken bugner: Jokerbutikken i Etnedal er fylt opp med godsaker til påske. Det går mye appelsiner hos Marit Bacher.

– Nå når vi går mot årets travleste uke gjelder det å være frisk og rask. Det sier Marit Bacher, som driver Joker Etnedal.

Av Ola Onstad

Hun og de fem andre i butikken får intense dager. Trykket merker de allerede torsdag før påske.
– Med mangedobling av innbyggertallet disse dagene blir det hektisk, men det er morsomt også. Det er mye hyggelige folk. Påsketrafikken er kjempeviktig for oss, men det kan være en utfordring å kjøpe inn riktig mengde varer til riktig tid, sier Marit Bacher.

Været kan avgjøre

– Været avgjør hvor mange som reiser på hyttene sine. Når påska er så sein som i år er det spesielt spennende hvor mange som kommer. Med god planlegging og erfaring fra tidligere år håper jeg at vi treffer i år også. Med flere hytter har påsketrafikken økt jamt og trutt de siste årene. sier hun videre.
I tillegg til butikken i Etnedal leier hun og mannen Kai Egil en Jokerbutikk i Nord-Torpa hvor det også er kjempetrafikk i påska. Fylkesmannen har gitt dem tillatelse til å holde åpent skjærtorsdag, langfredag og 1. påskedag i begge butikkene – så her blir det ikke mye tid til å sitte nedpå.

Appelsin og grillpølser

Nå like før påske fylles butikken opp av grillmat, øl, solo, egg og bacon, appelsiner, solkrem, skismørning, tursjokolade og annet påskegodt.
– Mange hyttefolk har handlet mat underveis, mens andre gjør det hos oss. Det de trenger utover i påska kommer mange hit for å få tak i. Noen handler bare hos oss, og det synes vi er koselig. Vi har en avdeling i andre etasje som ikke så mange veit om. Den skal snart utvides med mer klær, litt verktøy, kjøkkenutstyr og ting og tang som folk trenger på hyttene sine. Jeg gleder meg til påske, og jeg ser at hyttefolket setter pris på at vi gir dem god service, sier Marit Bacher.
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


nine + 4 =