Bil med speialinnredning for fjellturer

Smart innredning: Turkameratene Titti og Even Gisletun Berntsen har hatt mange kosestunder i den spesialinnreda Caravellen etter fine fjellturer. Foto: Ola Onstad

Den gamle VW Caravellen til Even Gisletun Berntsen er smart innreda og alltid klar til fjelltur. Der kan han både sove og ha med seg alt han trenger.

Av Ola Onstad

Den store varebilen har dobbeltseng, skap og kroker. Den har plass til tau, hjelmer, stegjern, økser og anna utstyr som trengs til ei gruppe som skal være med på fjelltur.
– Bilen går bra, og fungerer som et lite hus når jeg er ute i fjellet, sier Even.
– Marte og jeg har hatt flere langturer med den, og det fungerer helt fint. Blant anna var vi på en tre ukers tur i Nord-Norge der Caravellen oppførte seg pent, og vi kunne stoppe og overnatte hvor vi ville.

Enkel luksus

– Det er jo sjølsagt veldig enkelt inne i bilen, men for oss er det luksus å ha med seg ei god seng i bilen og ha god plass til utstyr og bikkje. Det er også luksus å kunne ha med alt utstyret jeg trenger til meg sjøl og turdeltakerne på fjellturer, sier Even. Bilen har firehjulstrekk og webastoanlegg slik at det er enkelt å tørke vått og svett tøy.

Egen stemning i bilen

Etter flere dager på tur mener samboer Marte Myskja Sæterbø at det kan bli et spesielt miljø i bilen.
– Med mye tørking av svette klær og sko på et forholdsvis begrensa område sier det sjøl hvordan lukta og miljøet blir der inne, sier hun og ler.
De har mange fine opplevelser med bilen. Tenk bare å våkne og slå opp den store bakdøra og se ut på fine fjell og vann. Da gjør det ikke noe om svettelukta kiler litt i nesa.
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


20 − six =