Fant drømmehytta på Aurdalsåsen

Sa pang: Etter flere år på leiting etter hytte, sa det bare pang da Nils Christian Myhre og familien hans var på hyttevisning på Aurdalsåsen i vår. Han og datteren Frost gleder seg til å nyte badestampen med kjempeutsikt.

Hytta og området den ligger i har alt Nils Christian Myhre og familien hans ønsker seg.

Etter å ha prøvd fjellområder og hytter i store deler av østlandsområdet i flere år, sa det bare pang da de i vår var på hyttevisning på Aurdalsåsen.

Av Ola Onstad

Solid og praktisk: Hytta har stue og kjøkken i midten og soveromsavdelinger med bad og toalett på begge sider.

– Vi følte med en gang at her var alt riktig. Hytta var midt i blinken, turmulighetene er gode, slalåmbakken er like ved og avstanden fra Oslo akkurat passe kort. Det er riktig å si at da vi så hytta sa det pang, sier Nils Christian Myhre.
– Hytta ble lagt ut for salg en torsdag, og lørdag var vi på plass på privat visning. Etter en halv time var vi sikre alle tre i familien; her var det bare å legge inn bud. Flere var interessert og hadde fått private visninger. Det ble spennende. Hytta hadde prisantydning på 4,2 millioner kroner. Det kom fort inn bud på 4,3 og 4,4. Til slutt fikk vi den for 4,5 millioner, og er veldig fornøyde med det. Hytta ble altså solgt etter en budrunde allerede før den ordinære visningen skulle være. Det sier vel noe om hytta og beliggenheten.

Aurdal har atmosfære

Den vesle familien på tre har vært på hytteleiting i flere år. De har leid hytter og bodd på hoteller på Norefjell, Danebu, Beitostølen, Ustaoset, Geilo, Tuddal, Trysil, Hemsedal og Haglebu.
– Vi kan vel si at det sto igjen tre steder i finalerunden. Det var Haglebu, Norefjell og Aurdal. Disse hytteområdene er passe langt fra Oslo, og tilfredsstilte de fleste av ønskene våre. Vi er glad Aurdalsåsen vant finalerunden. Ikke bare er vi superfornøyde med hytta og områdene rundt her på Aurdalsåsen, vi merker også det er så god atmosfære her. Folk vi møter er hyggelige, smiler og sier hei. Slalåmbakken er passe utfordrende for dattera vår Frost. Det er ikke så værhardt her, og utsikten mot fine fjell er formidabel fra sofakroken på hytta. Vi mangler de høye fjelltoppene, men tar vi en tre kvarters biltur er vi i Jotunheimtraktene, sier Myhre.

Peiskos: Frost passer på at det er god varme i peisen i den koselige hytta.

Fant den gode følelsen

Vi sitter og koser oss i sofakroken og kjenner varmen fra peisen like ved. Frost har bakt knallgode kanelsnurrer til jeg skulle komme. Nils Christian og kona hans forteller entusiastisk om hyttekjøpet og den gode hyttefølelsen. Hun har en jobb som gjør at hun helst vil ha navn og bilde litt unna offentligheten. Nils Christian jobber i finans, med det som kalles ”investment banking” i DNB.
– Vi har begge krevende og intense jobber, sier hun. Da er det viktig å ha et slikt sted som dette hvor vi finner roen og kommer bort fra kjas og mas. Vi har vært her mye det første halvåret med egen hytte, og håper å kunne være her annenhver helg og i ferier videre framover.
– Jeg kjenner at hyttelivet gjør oss godt. Her er vi sammen på en annen måte. Vi har bedre tid og kan kose oss med spill, baking og fine turer.

Turglad familie: Far og datter studerer kartet for å finne nye spennende turmål.

Turglade

Den turglade familien har hatt flere turer på beina til Bjørgovarden, Binnhovd og andre topper i nærheten. Den helga jeg besøkte dem sto Smørlitoppen for tur. Nå gleder de seg til vinteren og testing av alle de fine skiløypene i området.
– På ski kommer vi oss enda lengre av gårde, og blir enda bedre kjent her, Vi skal ta oss turer andre steder i Valdresdalføret også for å utforske nye områder. Det blir nok mange timer i slalåmbakken rett ved hytta også.

Solid og lekker hytte

Hytta de kjøpte er bygd i 1996. Den har flott beliggenhet like nedenfor Aurdal Fjellpark med fantastisk utsikt over fjell og dal.
– Hytta med fem soverom er svært solid, forsiktig brukt og godt vedlikeholdt. Det er lett å se at tidligere eier var bygningsingeniør. Den er satt opp på betongstøpt plate, er i solid treverk, har trelags vinduer og moderne innredning. Det er stue og kjøkken i midten og soveromsavdelinger med bad og toalett på begge sider. En smart og praktisk løsning når vi har med besteforeldre eller venner på besøk. Selgeren skulle kjøpe båt og trengte ikke inventaret, så vi fikk med mye av det. Det var bare å flytte rett inn – kjempegreit og lettvint, sier Myhre.

Flott beliggenhet: Det er flott utsikt fra hytta på Aurdalsåsen. Skiløypene går like ved og slalåmbakken er heller ikke langt unna.

Valdres er nytt og spennende

Trønderen Nils Christian og kona hans fra Oslo hadde ingen tilknytning til Valdres før de kjøpte drømmehytta på Aurdalsåsen.
– Med den fine naturen, turmulighetene alle årstider og alle de hyggelige menneskene vi har møtt, er vi sikre på at vi har gjort et riktig valg da vi kjøpte hytte her. Vi gleder oss til å bli bedre kjent både med Valdres, hyttefolk og fastboende. Det er godt å være her, avslutter Nils Christian Myhre før han finner fjellskoene for å prøve turen til Smørlifjell.
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


3 × four =