Fra vill idé til drømmehytte

Aktivteter for alle: Sjøl om naturen venter med sine opplevelser, kan det være fint bare å være i den fine tretopphytta også. For en femåring kan stigespill sammen med pappa være tingen – slik som Vegard og Kristoffer Vestrom koser seg med.

Kreative bryllupspresanger kan føre til så mangt. Vegard Vestrom og kona Marita fikk ei helg i tretopphytte i Brumunddal i gave. Oppholdet der ga inspirasjon til å bygge tretopphytter i Hedalen.

Tekst og foto: Ola Onstad

Ett og et halvt år etter var den første hytta i heimbygda klar til åpning.

– Vi var tre par i tretopphytte på Hedmarken. Vi syntes det var så flott, og leika med tanken om å gjøre noe lignende. Dette var i mai 2016. Jeg tok kontakt med folk som kunne være interessert i å være med å bygge tretopphytter ved inngangen til Vassfaret, og de tente på ideen slik som meg. I juli 2016 hadde vi bestemt for å sette i gang. Selskapet Fosstopp AS ble stifta i februar 2017, bygginga starta i mai og midt i desember var den første hytta klar til åpning, sier Vegard Vestrom.

To hytter til i år

Det skal bygges to tretopphytter til i 2018. Reguleringsplanen for områ- det på 130 mål gir lov til å sette opp åtte hytter.

– Vi tenker oss fem i første omgang. Det blir ikke så stor avstand mellom de to som skal opp i sommer. Dette kan bli fint for litt større grupper eller firmaer. De andre settes opp så langt fra hverandre at en ikke ser lysa fra de andre hyttene.

Snille fakturaer

– Vi har et godt samarbeid med lokale aktører, så her er det limtredragere fra Begna Bruk, ferdigbehandla tak, vegger og golv fra Vyrk og gode bidrag fra Hedda Hytter, Hedalen Hyttesenter, Promek, Bohus på Leira og Modum Glassindustri. Vassfarbygg AS sammen med byggmester Nils Ivar Grøv var ansvarlig for oppsettinga av den første tretopphytta.

Fordi dette er et pionerbygg har de møtt stor velvilje fra leverandørene. De har bidratt med å sende snille fakturaer.

Vegard Vestrom som forteller dette, møtte oss ved Hedalsvegen og fulgte oss de fire og halv kilometerne inn til tretopphytta ved elva Aurdø- la. Full service altså.

Solide saker: Svære limtredragere bolta fast i utvokste furutrær holder hytta
oppe på en slik måte at den kan bevege seg litt med vinden. Solid og sikkert,
forsikrer Vegard Vestrom.

Stolt og ydmyk

Sammen med Vegards sønn Kristoffer på fem år, koser vi oss med å spille stigespill. Da må jo spørsmålet bli hvordan det er å sitte i denne splitter nye designhytta oppe i trærne, langt inne i villmarka.

– Jeg er stolt og ydmyk over det vi har fått til på så kort tid. Det er med en viss ærefrykt også. Dette er en helt unik opplevelse, og bygging av tretopphytter er en voksende bransje. Med lekre designhytter beliggende ved elva og fossen ved inngangen til sagnomsuste Vassfaret og historiene til Mikkjel Fønhus fra området, kan jeg ikke skjønne annet enn at vi vil lykkes med dette. I tillegg til høg standard på hyttene, må vi også tilby opplevelser til alle årstider.

Les også: Høgthengende villmarksopplevelse
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


seven + 11 =