Skibusser fra 3. februar

Fra venstre: Mari Finsveen (Scandic Valdres). Merete Hovi (Visit Valdres), Harald Kulhuset (Valdres Alpinsenter) er svært fornøyde med det nye skibuss-tilbudet. Foto: Julie Helgesen

Det blir skibuss fra Fagernes til Valdres Alpinsenter og Danebu fra 3. februar.

NORD-AURDAL: Det blir skibuss i Nord-Aurdal også denne vintersesongen! Visit Valdres og Nord-Aurdal Utvikling har i løpet av det siste året, jobbet med Opplandstrafikk for å få på plass en avtale. Resultatet er at det blir skibuss i rute fra lørdag 3. februar, og hver lørdag frem til 31. mars. I tillegg vil det kjøres skibuss i deler av vinterferien og påsken.

– Vi er utrolig glade for at Opplandstrafikk ser positivt på å være med å finne gode løsninger for å få folk til å komme seg i skibakken eller langrennssporet – uten å være avhengig av egen bil, sier reiselivssjef Merete Hovi i Visit Valdres.

Samarbeid

Skibuss-satsingen hadde aldri blitt en realitet dersom ikke næringslivet hadde stilt opp på et spleiselag. Opplandstrafikk dekker en tredjedel av buss-kostnadene, og resten er finansiert av Nord-Aurdal Utvikling, Visit Valdres og følgende bedrifter: Valdres Alpinsenter, Danebu, Aurdal Fjellpark, Aurdal Fjordcamping, Leira Camping, AMFI Valdres, Scandic Valdres og Fagernes Camping.

– Det at vi nå kan tilby våre gjester en egen skibuss til alpinsenteret og skiløypene på Aurdalsåsen er gull verdt, sier Mari Finsveen i Scandic Valdres, som forventer en økt pågang av vinterferiegjester med dette tilbudet.

– Dette gjør det enklere å selge inn skiopplevelser som en del av vårt tilbud her på hotellet. Spesielt for barnefamilier, da alle barn under 12 år bor gratis hos Scandic, fortsetter hun.

Tenk på miljøet – ta bussen

Det er ingen tvil om at det krever et viss volum av passasjerer før det er mulig å ha skibuss fra Fagernes i fast rute gjennom hele vinteren. Det tar også tid å innarbeide et skibusstilbud i markedet samt påvirke folks transportvaner.

– Vi håper at de som har mulighet til å benytte seg av skibussen de dagene den er satt opp, gjør dette. Ikke bare er det en effektiv måte å komme seg mellom Aurdalsåsen og Leira/Fagernes, men også positivt for miljøet, sier Hovi, som også er i gang med merkeordningen som skal gjøre Valdres til en bærekraftig region innen 2020.

Valdres Alpinsenter refunderer bussbilletten

Valdres Alpinsenter er naturlig nok en sentral aktør i denne satsingen og ønsker både turister, deltidsinnbyggere og fastboende velkommen til skisenteret.

– For oss er det viktig at det blir enklere for alle å komme seg ut på ski, sier daglig leder i Valdres Alpinsenter, Harald Kulhuset. Alpinsenteret refunderer bussbilletten til alle som kjøper 1, 2, 3-dagers kort eller 3-timers kort i heisen.

– Vi håper at så mange som mulig benytter seg av dette tilbudet slik at vi kan jobbe for at det blir en varig ordning, avslutter Kulhuset.

Rutetabell

Opplandstrafikk har laget en egen skibuss-folder med rutetabell og informasjon som vil ligge på Skysstasjonen, Turistkontoret og ute hos bedriftene.

I tillegg vil man finne informasjon på www.valdres.no, www.valdresalpin.com og www.opplandstrafikk.no

 
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


nine + 4 =