Monica kler opp hyttefolket

18 år på Beitostølen: Butikksjef Monica Eraker (t.v.) og Liv Hovi er opptatt av å kle opp både kvinner og menn. De har kunder mellom 20 - 85 år på Motekroken, forteller de.

Ambisjonene for Motekroken, en av Beitostølens eldste butikker, er store hos de nye eierne.

Tekst og foto: Torbjørn Moen

En av Beitostølens eldste butikker, Motekroken, skiftet eiere 1. november. Da overdro eieren siden starten, Lisbeth Gjestvang Knutzen, butikken til nye krefter. Det er Ole Morten Settevik (40 prosent) og Facta Invest AS ved familien Fahre (40 prosent) som nå tar over den tradisjonsrike forretningen i sentrum av Beitostølen.

Motekroken har sin opprinnelse faktisk 18 år tilbake i tid, i en «krok» i Sporten, som Thor Gjestvang Knutzen startet og drev i mange år. Sportsklær/sportsartikler og penklær ble solgt side om side og det fungerte alle tiders. Derav er også navnet Motekroken. Men i 1998 ble Knutsstøl bygget og da avanserte Motekroken til nye og store lokaler her. I dag disponerer forretningen omkring 120 kvadratmeter.

Skal utvikle butikken

Vekstambisjonene er store, bekrefter Monica Eraker (49), som har 15 års fartstid i butikken, og fra 1. november er daglig leder. Det er en oppgave hun går til med stor lyst.

– Jeg trives oppriktig i denne jobben, og nå går også Beitostølen inn i en ny og spennende fase. Det ser vi veldig fram til, sier Monica, som lovpriser sine ansatte. For
å være en dyktig klesselger må man både kjenne sitt publikum og man må være ytterst serviceinnstilt.

– Vi opplever at kundene kommer tilbake og tilbake, det er vel slik at mange av hyttefolkene kjøper mye av garderoben sin her på Beitostølen. Vi opplever det i alle fall slik, sier Eraker. Hyttekundene er nok i overvekt, men hun innrømmer at hun gjerne skulle sett flere fra bygdefolket her.

Frittstående butikk

Eraker forteller at det spesielle for denne «fjellbutikken» er at de er frittstående fra kjeder, og at de forhandler blant anna en del høgt profilerte merker med kvalitetsstempel. Det er Eraker og de ansatte som er ansvarlig for innkjøpene. Det medfører også deltakelse på messer i Norge og i utlandet.

– Innkjøpene er jo selve jokeren for å lykkes, innrømmer Eraker. Bommer man her, er det gjort, derfor må man kjenne kundemassen sin, sier hun. Hun sier også at de er lydhøre for innspill fra kundene. Innkjøpene gjø- res gjerne mer enn et halvår i forvegen.

Yter service

– Å yte god service, vil alltid være noe av vårt kjennemerke. Det tror vi også er noe av grunnen til at kundene velger å handle her framfor i byen, reklamerer hun.

Treffe trendene: Innkjøpene, å treffe riktig der, er jokeren for å drive en god og lønnsom butikk som Motekroken, forklarer butikksjef Monica Eraker.

Monica Eraker forteller at hun vil drive butikken i samme ånd som tidligere, og som Lisbeth Gjestvang Knutzen har lagt profilen for, men at de skal utvide sortimentet og sikre varer med større prisvariasjon. De ønsker også å bli større på herreklær.

Ambisjonene er klare, og dette vil nok kundene legge merke til etter hvert, lover butikksjefen for en av Beitostølens eldste butikker. Nå går tettstedet inn i en omfattende byggfase som også vil utvikle Beitostølen som handelssted. I fjor startet Motekroken også opp med netthandel. Det har vært en ny og spennende reise.

– Ja, med netthandelen konkurrerer vi med hele landet. Netthandel er det helt klart rom for, og den delen skal vi videreutvikle, sier Monica.
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


sixteen − 12 =