– Slike løyper vil vi ha

Det var stort frammøtte, med grilling og sosialt samvær i solskinnet, da den nye løypa ble åpnet og testsyklet av ordfører Inger Torun Klosbøle og hyttevelleder Terje Evensen.

Det var folkefest i fjellet da den nye traseen mellom Langvassli og Rudstølstjernet på Aurdalsåsen sør ble åpnet 7. oktober. Ordfører Inger Torun Klosbøle roste løypeprosjektet som innovativt, da hun åpnet den nye traseen.

Tekst og foto: Marit Beate Kasin

– Jeg tar på meg ordførerkjedet når det er noe ekstra, og det er det i dag. Dette er et framtidsretta prosjekt, som både tar tak i gjengroingsproblematikken og som legger til rette for fine, myke turtraseer. Dette håper vi å se mer av i kommunen, sa Klosbøle.

Godt samarbeid

Løypa har vært etterlengtet lenge, da den kopler sammen løypenettet mellom flere hyttelag i området. Det er også gjort et omfattende arbeid med klopping og utbedring av stinettet på Aurdalsåsen sør. Det gjør det nå mulig å gå tørrskodd fra Langvassli til Danebu.

Flisaunderlaget som er lagt i tidligløypa, kommer fra krattrydding i området.

Terje Evensen takket samarbeidspartnerne
i prosjektet.

– Det har vært brukt mange dugnadstimer på å gjøre stinettet bedre; vi har blant anna lagt ut en god del klopper. Vi har også fått laget nye skilt. På denne måten blir gradvis området mer og mer utviklet. Det tror vi bidrar til at både hyttefolk på denne siden, hyttefolk på andre siden, og ikke minst fastboende kommer til å bruke det fantastiske området mye, mye mer, sa Terje Evensen i Aurdalsåsen sør Vel under åpninga.

Klopping og skilting

Om lag 50 personer møtte opp på åpninga, til grilling og sosialt samvær. De fikk informasjon om den nye løypa, utbedring av stinettet og nye skilt.

– Vi hytteeiere på Aurdalsåsen sør har et veldig godt samhold, hvor mange bidrar. Nå har vi også fått til et veldig godt samarbeid på begge sider av åsen. Vi begynner å bli bedre kjent og få til ting sammen. Det syns vi er veldig bra. For denne delen av Aurdals- åsen har vært en lillebror i området, men nå føler vi at vi kommer nærmere hverandre og kan utvikle åsen sammen, sa Evensen.

Flere har bidratt

Han takket Gjensidige stiftelsen, Aurdalsåsen grunneiersamarbeid, Valdres friluftsråd og løypelaget.

– Jeg vil også si takk til grunneierne i området og Nord-Aurdal kommune for samarbeidet, og ikke minst takk til alle de ildsjeler fra Aurdalsåsen sør vel som har bidratt med mange dugnadstimer. Uten alle de som er nevnt ville det ikke ha vært mulig å få gjennomført prosjektet, sier Evensen.

170 hytter

For tre år siden dro Evensen i gang hyttevelforeningen på Aurdalåsen sør. Han er en av grunneierne i områ- det og har hatt hytte her i 30 år.

– Det er om lag 70 hytter i områ- det nå, og det bygges stadig ut. Totalt er det planlagt utbygd 170 hytter her oppe, fordelt på fire hyttefelt. Sammenlignet med Danebu, hvor det er 1.200–1.300 hytter, er vi derfor små, sier Evensen.

Full infrastruktur

Det har vært en enkel standard, og inntil nylig var det verken strøm eller kloakk her, men det har vi måttet ta tak i for å selge tomter. Nå er det full infrastruktur på Aurdalsåsen sør, forteller Evensen, som er inngiftet i familien Rosendahl – en av grunneierne på åsen. Familien har hatt tilknytning til Aurdalsåsen siden 1919.

– Det er alltid flott å ta med familien til fjells, og nyte det flotte turterrenget her oppe, sier hytteeieren, som er bosatt i Bærum.
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


11 + eleven =