Skal skape det nye Kraftriket

En del av ledelsen i det nye strømselskapet var nylig samlet på Fagernes. Vi ser fra venstre Line L. Hovrud, markedssjef, Nina Stensæter, markedskoordinator, Espen Tollefsen, som er direktør for det nye salgsselskapet, Øyvind Hansen som er systemutvikler og Ståle Hjerpeseth som er forretningsutvikler.

Strømmarkedet og hele energisektoren er i stor forandring. Det utfordrer ikke minst de lokale energi- og kraftselskapene. Nå går Ringeriks-Kraft og Valdres Energi sammen om storsatsing.

Tekst og foto: Torbjørn Moen

FAGERNES: I Valdres Energi, som eies av de tre Valdres-kommunene Øystre og Vestre Slidre samt Nord-Aurdal, har framtidsscenarioet lenge stått på dagsorden. Noe man blant anna har vært opptatt av er hvordan man best kan sikre kundene og bedriften framover. Nye rammebetingelser og lovgivning berører også de lokale selskapene i høgste grad. Blant anna er det kommet krav om at salg av strøm skal skje hundreprosent atskilt fra virksomheten som drives i kraftselskapene.

11 ansatte

På vårparten ble det kjent at Valdres Energi og Ringeriks-Kraft (Hønefoss/Hole) går sammen om et felles salgsselskap. De siste månedene er dette selskapet oppe og går, ansatte er på plass og daglig leder er ansatt.

11 personer er i første omgang innunder selskapets vinger. Det er i stor grad ansatte som tidligere har vært ansatt i de respektive energiselskapene på Fagernes og i Hønefoss. Adm.direktør i Valdres Energi AS, Bjørg Brestad, er styreleder i det nye Valdres Energi Strøm AS.

Vil bli nasjonal

– Vi slår oss sammen for å få mer muskler. Ambisjonen er opplagt at vi skal bli en nasjonal leverandør av strøm, sier markedssjef i Valdres Energi Strøm AS, Line L. Hovrud, mens hun kjapt legger til:

Line Lunde Hovrud har jobbet som markedsansvarlig i Valdres Energi AS en del år og skal nå framover bruke kreftene sine på det nye strømselskapet. Hun lover mye nytt og spennende framover.

– Vår ambisjon er å ta større grep om energimarkedet, men det skal skje med fortsatt lokal styring. Lokal tilhørighet med alle styrkene det innebærer, skal fortsatt være vårt varemerke, sier Hovrud.

Hovrud legger ikke skjul på at noe av tankegangen er at de skal bygge opp en kjede av samarbeidende selskaper som de kan operere på vegne av når det gjelder strømsalg. – Kall det gjerne en Joker for hele kraftbransjen, sier hun.

I Norge er det per i dag rundt 140 lokale salgsselskaper som steller med strømsalg. I Valdres håper man at både Vang, Voks og Sør-Aurdal blir en del av det nye Kraftriket, – sjøl om det per i dag ikke ligger noen signerte avtaler på bordet.

Nasjonal, men samtidig lokal

For å forklare ytterligere understreker Line Hovrud at de fortsatt vil beholde sine respektive navn, men at de får et tillegg, et slags familienavn som knytter dem sammen slik at man framstår med en felles merkevare i konkurranse med de store nasjonale aktørene.

Noe av tankegangen bak å gå sammen på denne måten som Ringeriks-Kraft og Valdres Energi nå gjør, er ikke minst med henblikk på kundene. Den teknologiske utviklinga går i rasende fart på mange felt i øyeblikket, som ikke minst også vil berøre strømkundene. De vel 30.000 strømkundene som ligger under Valdres Energi sine vinger, vil framover merke nyskapningen, blant anna ved lansering av en rekke nye tilbud og tjenester.

– Det har skjedd mye siden vi gikk sammen på vårparten, og mer vil helt klart komme, lover Line Hovrud. Flere av nyskapningene som nå kommer, påberoper hun seg også at de er alene om. Tirsdag møtte avisa Valdres den indre kjerne i det nye selskapet og ble presentert for flere av nyskapningene som nå kommer kundene og valdrisene til del.

 

Frir til hyttefolket

Elbilladere, elsykler og egen «hyttepakke» er blant nyhetene som lanseres framover.

FAGERNES: I løpet av oktober vil samtlige abonnenter i nedslagsfeltet til Valdres Energi ha fått installert de nye, «smarte» strømmålerne. Det vil igjen kunne åpne for mange nye muligheter for de vel 30.000 kundene til energiverket.

Vi blir fortalt at det jobbes med mange nye produkter og tjenester som man vil rulle ut for kundene etter hvert. I første omgang har gründerne i det nye strømselskapet satset på to områder. Det er serving av den stadig økende andelen bilister med elbiler. Mange av disse befinner seg også i Valdres, og ikke minst blant hytteeierne. I tillegg til el-bilen-feltet lanserer man nå også en egen «hyttepakke».

Espen Tollefsen er den nye sjefen for det nye strømselskapet. Han lover mye nytt og spennende framover. Hyttemarkedet vil bli en viktig del av satsinga framover, lover han.

– Hyttemarkedet vil opplagt bli viktig for oss framover. Med godt og vel 18.000 hytter i Valdres, er det naturlig at vi skreddersyr spesielle og framtidsretta tilbud for denne gruppa, sier Espen Tollefsen. Teknologien gir allerede, og vil helt klart etter hvert åpne for nye og banebrytende ting, lover han.

Det er allerede press på ladepunktene langs hovedvegnettet. Dette vil ikke minst øke behovet for ladepunkter på hyttene, mener Tollefsen. Etterspørselen er der allerede. Egne el-billadere er å foretrekke framfor å putte kontakten i et vanlig støpsel, blant anna av brannhensyn.

– Vi skal inn i dette markedet, og vil framover satse stort på å selge og montere elbilladere tilpassa det private markedet, til privatboliger og hytter. Samtidig med dette vil vi sy sammen et eget abonnement der vi også besørger finansieringa av både ladere og montering.

Dette er allerede lansert på Ringerike med stor suksess. Med «hyttepakka» som også lanseres nå, vil man via en egen boks på veggen gjøre det mulig å sette på og justere strømmen i hytta via en egen app på telefonen. Der det ikke er strøm, kan man kople seg på via en egen wifi-enhet i kontakten.

– Om ikke nok med det, el-sykkelmarkedet opplever vi også er voksende. Det vil også bli en del av feltet som strømkundene vil få nyte godt av framover, lover Espen Tollefsen.

– Vi skal både selge og finansiere kvalitetssykler som drives på strøm. Vår fordel er at kundene via oss kan skaffe seg en elsykkel og betale den via strømregninga. Dette er vi også så smått i gang med i Hønefoss og vi opplever at interessen er der, sier Tollefsen.

 

 
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


4 × three =