Reiselivssjefens beste tips:

Reiselivssjef i Visit Valdres, Merete Hovi, mener Fagernesparken ved Strandefjorden er en skjult perle mange turister ikke kjenner til, med badestrand, leikeapparater og sandvolleyballbane. Hovi og kollegene henviser turister som har litt tid til overs i bygdebyen til parken så ofte de kan.

Sommeren er på hell, men det er ennå tid til å oppleve sommervaldres. Her er reiselivssjef Merete Hovis beste tips:

Dette gjør du i Valdres …

… på en solskinnsdag: vandring, topptur, sykling, fisketur, bading, klatring, spille golf, hundekjø- ring, ridning, rafting/flåteferd, juvvandring, kanotur, museumsbesøk.

… på en regnværsdag: fisketur, innendørs bading, klatring eller andre innendørsaktiviteter i Valdres Storhall på Leira, rundtur med bil med innlagte natur- og kulturstopp, kunstutstillinger, shopping, bowling.

– Ellers så går det jo an å gå på tur i regnvær også, så lenge man har klær til det.

– Hva er vel bedre enn å varme seg opp igjen med en god suppe, majel eller en kopp kakao?

… i fjellet: sykling, vandring, fisking, stølsbesøk, tur med Bitihorn-båten på Bygdin, toppturer med/uten guide, klatring, Synshorn Via Ferrata.

… på sykkel: tursykling på Mjølkevegen. Organisert stisykling på Beitostølen, Merket og Tyin-Filefjell.

– Området Vaset, Stølsvidda og Golsfjellet er perfekt for alle som liker å sykle, både små og store.

… på fisketur: anskaff «Fisking i Valdres»-felleskortet og «Fiskeguide for Valdres». For fiskeopplevelser med guide kan Valdres Villmarkssenter, Beito Aktiv, Beito Husky Tours, Jotun Fishing og Tyin Aktiv kontaktes.

… med barna: enkle fjellturer, sykkeltur på Stølsvidda, fisketur, Beitostølen Sommerpark, stølsbesøk, Valdres Folkemuseum, familieflåteferd på Begna, kanotur.

– Et besøk i Beitostølen Sommerpark eller et støls- eller museumsbesøk kan jo brukes som belønning for barna etter fjellturen. Beitostølen og Vaset er eksempelvis områder som passer veldig bra for barnefamilier. Her befinner man seg allerede 900 meter over havet, og man kommer med det opp i fjellet med en gang.

– Nyt omgivelsene på små og store turer ute i naturen i Valdres, er reiselivssjefens oppfordring.

… for matopplevelsen: heimelaga rømmegraut, kurv/spekemat og flatbrød fra Valdres samt lokale oster er alltid populært. Stekt fjellørret, fjellgris og reinsdyr er også etterspurt.

– Om sommeren passer det også godt med lokalprodusert øl og ikke minst Gardsis frå Valdres. Og hva med å prøve den lokalproduserte sjokoladen fra Odins Gull?

– Ei rekke spisesteder i Valdres har et bevisst fokus på servering av heimelaga mat basert på lokale råvarer.

… for kulturopplevelsen: museumsbesøk, stølsbesøk, stavkirkebesøk, Kongevegen, festivaler/arrangement, kunst- og håndverksbedrifter.
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


one + 18 =