Nye stølsvandringer på Aurdalsåsen

Også denne sommeren gjennomfører Tove Skjelstad og Odd Sagbråten stølsvandringer på Aurdalsåsen. Bildet viser en av mange perler her, Nystølen, som er eid av Olaf Nils Diserud. FOTO: PRIVAT

Odd Sagbråten og Tove Skjelstad ønsker også i sommer hyttefolk, bygdefolk og andre interesserte velkommen med på stølsvandringer på Aurdalsåsen.


Tekst: Torbjørn Moen


De forteller til Valdresmagasinet at dette blir tredje året de leder disse vandringene. De gjør det av eget initiativ, og uten at det koster deltakerne noe som helst.

– Vi har sjøl stor glede av disse turene, og vi har også følt at vandringene har vært til glede for de som har vært med. Det er belønning god nok, forteller Tove Skjelstad og Odd Sagbråten. I fjor gjennomførte de tre turer med til sammen 110 vandrere.

Nye stølsområder i år

– Denne sommeren vil vi kjøre tilsvarende opplegg. Datoene blir lørdagene 1.7, 29.7, og 12.8. For to år siden begynte vi med stølene som ligger innerst inne på åsen, og har deretter tatt for oss de fleste stølene som ligger langs vegen fra Kvannestølene til Damtjednet. I år blir det nye områder som vi skal gjøre oss kjent med. Det er området rundt Danebu, Storstølen og Langevasslia som er aktuelle denne gangen, forteller de.

Flere overraskelser

Den første turen vil starte ved bommen før Nedre Storstølen.

– Da tar vi for oss to av stølene på Storstølen og går videre til to støler på Langevasslia. Detaljene er ennå ikke helt klare, men det kan bli noe mer på denne turen. Neste tur vil bli til Frenningstølen, Grønkinn, Fjellstølen og Nystølen. Den siste turen er ennå ikke helt spikret, men sannsynligvis blir det Kringlestølen og Ølslykkja, noe som vi tror kan bli en flott fjelltur.

Utga stølsbok

Tove Skjelstad og Odd Sagbråten utga for to år siden boka «Til støls på Aurdalsåsen, en historisk vandring». De har derfor mye kunnskap å øse av og som forhåpentligvis kan gjøre en slik vandring ekstra interessant. De forteller at oppmøte for turene er klokka11.00. De har også en egen Facebook-side som heter «Stølsvandring på Aurdalsåsen».
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


13 − ten =