Nytt liv i gategalleriet

Nytt liv: Gunnar Modén brenner for byen og Gategalleriet og han har påtatt seg ansvaret med å holde liv i galleriet i samarbeid med avisa Valdres, Gårdeierforeningen og Gjensidige som fortsatt støtter tiltaket økonomisk.

Et samarbeid mellom Gårdeierforeningen på Fagernes, Gjensidige og avisa Valdres/Valdresmagasinet skal bidra til nytt liv for det populære gate- og fotogalleriet i Briskebyen på Fagernes.


Tekst og foto: Torbjørn Moen


En viktig brikke i det hele er Valdrespatrioten, Gunnar Modén, som har påtatt seg noe av ansvaret med å organisere det praktiske rundt galleriet.


Fotokonkurranse

Nylanseringa innebærer at avisa Valdres/Valdresmagasinet inviterer leserne til å sende inn bilder som igjen en liten jury skal velge ut «månedens bilde» blant. Dette bildet blir i sin tur kopiert opp i storformat, og får plass i monteren ved Bliss Hud og velvære i Gullsmedvegen. Vinnerbildene/ månedens bilde vil samtidig komme på trykk i Valdresmagasinet både i papirutgava som kommer seks ganger i året og nettutgava. På denne måten kan leserne følge med og samtidig la seg inspirere til stadig å komme med nye bidrag.

Ildsjela Gunnar Modén forteller at man også vil ha et bestemt emne for hver av konkurransene.
Erna Solberg åpna
– Galleriet har vært et populært innslag i bybildet siden det ble starta opp i 2005. Vår statsminister, daværende kommunalminister Erna Solberg, sto faktisk for åpninga av Gategalleriet i sin tid, for 16–17 år siden. Første tida var det kunst av Sigmund Årseth i montrene, som teller 14 stk. Seinere har det vært fotografier, blant anna innsendte bilder fra Facebook og bilder tatt av journalistene i avisa Valdres. Men det er en erkjennelse at Gategalleriet i perioder har lidd under manglende ansvar og oppfølging, helt inntil Fagernes-patrioten Gunnar Modén grep hansken sist høst. Nå med samarbeid med blant anna avisa Valdres/Valdresmagasinet er lista lagt for en ny æra for bildegalleriet.
«Månedens bilde»
– De som får bildet sitt kåret til «må- nedens bilde» vil også motta bildet sitt i innrammet form, forteller Gunnar Modén. Han vil sammen med daglig leder/sjefredaktør i avisa Valdres og kjent Valdresfotograf Cathrine Dokken utgjøre juryen, som altså vil tre i kraft minimum seks ganger i året. Tema for første runde er «Vårfornemmelser». Fristen for å sende inn er 10. mai. Bildet vil komme på trykk i Valdresmagasinet som kommer ut i juni. Bilder til konkurransen sendes til redaksjonen@avisa-valdres.no, godt merket Gategalleriet.

AMATØRBILDER: Seks ganger i året
vil man kåre «Månedens bilde». Leserne
av avisa Valdres og Valdresmagasinet
inviteres til å sende inn bilder. Gunnar
Modén har tatt initiativ til å blåse nytt
liv i det populære galleriet.

Fram for amatørfotografene
– Vi vil med dette tiltaket slå et slag for amatørfotografene. De er det mange av, også blant hyttefolket. Det er også en baktanke at man på denne måten kan vise fram hvor flott Valdres egentlig er. Dette er et bidrag til å gjøre noe positivt for bygdebyen, forteller Gunnar Modén. Ved at det jamnlig kommer inn nye bilder i montrene vil interessen også ta seg opp. Det planlegges også å sette opp en fotoramme både på Skiferplassen og ved nedgangen til Parken. Slik kan man også slå et slag for at enda flere tar seg en rundtur i gatene på Fagernes.
Starta opp i 2005
Men vi skylder også å fortelle om bakgrunnen for at gategalleriet i sin tid ble skapt. Tiltaket var et resultat av prosjektet ValdresHUS, som var et byutviklingsprosjekt for gamle delen av Fagernes. Her var Anne Berit LeitheHusager prosjektleder og seinere også drivkraft i Gårdeierforeningen. Hun er vertinne på Fagerlund Hotell.

Leithe-Husager forteller at de fikk penger både fra fylkeskommunen, Nord-Aurdal kommune og bidrag fra flere bedrifter på Fagernes til å bygge opp galleriet. Nils Anmarkrud på Vemi ble kontaktet og han konstruerte løsningene med stativ og låsbare bildekasser. Slidre Bygg fikk oppdraget med å sette stativene og fotokassene på plass.
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


14 + 7 =