Vil ha hyttefolket på festival

KVARTETT PÅ OFFENSIVEN: Direktør Alf Richard Kraggerud (t.v.), administrativ konsulent Helene Sinding-Larsen, kunstnerisk leder Guro Kleven Hagen og daglig leder Mona Kleven samla ved Valdres Sommersymfonis faste kontorplass på Sentralen i Oslo.

Egen kontorplass i Oslo, pop up-konserter blant hyttevaldrisene i påska, intensivert markedsfø- ring og nettbasert billettsalg – nå vil Valdres Sommersymfoni ha hyttefolket på festival.


Tekst og foto: Ingri Valen Egeland


Det som starta som et lite sommerkurs for klassisk musikk i 1994, har siden vokst til å bli Nord-Europas største samlingssted for unge talenter innen klassisk musikk samt en festival med både norske og internasjonale artister innen sjangeren på programmet. Til sommeren blir også Valdres Sommerballett del av kurs- og festivalprogrammet for første gang.

– Utafor Valdres sliter vi litt med at folk tror konsertene kun er med barn, men kursene og festivalen utgjør hver sin separate del av Valdres Sommersymfoni, sier daglig leder Mona Kleven.

– Her på kontoret er det flere som har blitt overraska over at det faktisk er en festival med mange etablerte utøvere på artistlista, forteller Helene Sinding-Larsen, administrativ konsulent for sommersymfonien med fast kontorplass på Sentralen i Oslo.

I HOVEDSTADEN: Valdres Sommersymfoni har kontor på Sentralen i Oslo, hvor også flere andre musikkfestivaler holder til.

Vil synliggjøre festivalen
Da det tidligere bankbygget i Oslo ble omgjort til kultur- og innovasjonshuset Sentralen for ett år siden, var Valdres Sommersymfoni blant dem som leide seg kontor på stedet, i likhet med blant andre flere norske musikkfestivaler. Sinding-Larsen, som sjøl er tidligere deltaker og de siste åra har hatt ansvaret for de yngste kursdeltakerne under sommersymfonien, gikk i august gikk inn i fulltidsstillinga som konsulent. Hun bekrefter at det er et inspirerende miljø å befinne seg i. Sinding-Larsen og Kleven samarbeider tett og håper begge det er fruktbart å ha en base i hovedstaden, hvor det nylig også ble gjennomført programslippkonsert for Valdres-festivalen. Festivalledelsen har den siste tida vært på offensiven for å synliggjøre Valdres Sommersymfoni også utafor distriktet, med økt satsing på markedsføring og profesjonalisering, gjennom blant anna oppretting av si egen venneforening og innføring av nettbasert billettsalg.

Sikter seg inn på hyttefolk
– Det er jo et stort marked her med tanke på hvor mange hytteeiere i Valdres som holder til i Oslo og omegn, sier den daglige lederen. Med en kursperiode som tiltrekker seg nærmere 400 talentfulle unge musikere og ballettdansere, parallelt med festivalen – og med det legger beslag på brorparten av det som er å oppdrive av sengeplasser på Fagernes og på Leira – er hyttefolk et perfekt publikum å sikte seg inn på, mener Kleven.

Når festivalen går av stabelen fra 23. juni til 3. juli med 25 konserter spredt over hele Valdres, er Lyskapellet på Beitostølen og Nythun Høyfjellstue på Kruk blant to nye konsertsteder.

I påska skal dessuten fiolinist Guro Kleven Hagen sammen med cellist Sandra Lied Haga holde pop up-konserter blant hyttevaldriser på Vaset og i Aurdal på påskeaften og på Beitostø- len første påskedag. Førstnevnte har de siste to åra vært kunstnerisk leder for sommersymfonien – som hun har i blodet, med primus motor Mona Kleven som mor – og er også i år sjøl aktivt deltakende som utøver. 22-åringen har denne gangen sydd sammen festivalprogrammet med utgangspunkt i temaet «fortellinger».

– Jeg ser veldig fram til alle konsertene, men det er klart det er litt ekstra spenning knytta til at stjernefiolinist Janine Jansen kommer til Valdres og skal spille med Trondheim Symfoniorkester på ny utescene på Valdres Folkemuseum på festivalens første dag, sier Kleven Hagen.

PÅSKE-POP UP: Kunstnerisk leder og fiolinist Guro Kleven Hagen holder i påska pop up-konserter på Vaset, i Aurdal og på Beitostølen. Her i samspill med Gunnar Flagstad.

 
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


seventeen + three =