Mil etter mil med Staut

BANDVAN: Staut-sjåfør Bjørn Skattebo foran GMC-vanen han kjører Valdresbandet landet rundt i.

Bjørn Skattebo har kjørt Staut landet rundet i snart tre år og er trolig den som har fått med seg flest kon­serter med Valdres-bandet.


Tekst / foto: Ingri Valen Egeland


– Jeg har hørt på de fleste konsertene jeg har kjørt dem rundt til, så det har vel blitt rundt hundre stykker jeg har fått med meg. Dessuten hører jeg gjerne på lydprøvene også, forteller Staut-sjåføren fra Fagernes.

– Den siste konserten på Sentrum Scene var helt topp, så det skal mye til for å slå den. Kulturhuskonsertturne­en der de spilte for et sittende publi­kum, var også veldig ålreit, fortsetter Bjørn når han blir spurt om han har noen favoritt å trekke fram.

Pensjonert ambulansesjåfør
Pensjonisten, som har over 37 år som ambulansearbeider bak seg, har de siste tre åra kjørt Valdres-bandet rundt til hver krik og krok i landet. Han regner med at han har 20.000– 25.000 kilometer på vegen med de seks gutta i Staut.

– De er en kjempebra gjeng å være sammen med. De er en del yngre enn meg, men det går bra, sier Bjørn.

– Når vi drar ut på fredagen prater de gjerne om musikk eller ser film, men når vi reiser igjen på søndagen – og de gjerne har holdt et par konserter i løpet av helga – så kan de gjerne sove i 40 mil i strekk. Det er ikke mye bråk med dem da, smiler sjåføren, som kan fortelle at bandmedlemmene har faste plasser i GMC-vanen han kjører dem rundt i.

Høglytt latter i bussen
– Hvem sovner fortest?
– Det er vel Gaute som sover mest kanskje i alle fall.

– Hvem ler høgest?
– Latteren blir vel ganske høglytt blant samtlige når de ser en god film med mye humor. Jeg konsentrerer meg om det jeg skal, men jeg hører dem godt baki der når de ser på film.

– Når de ikke ser på film, hvem for­teller de beste historiene?
– Det kommer noen historier fra han telemarkingen, Frode, er sjåfø­rens svar. De blir ofte møtte med lat­ter, og det hender han humrer med fra førersetet, kan han fortelle. Neste strekk med Staut for sjåføren blir av det lengre slaget når Ålesund og Trondheim står for tur henholdsvis 3. og 4. mars.
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


4 × 1 =