Hyttefirma etablerer seg i Etnedal

BLIR ETNEDØLER: Nina og Geir Helge Frøslid fllytter til Etnedal og åpner i disse dager nytt showroom i det gamle samvirkelagsbygget på Bruflat.

Det er stor aktivitet i det gamle samvirkelagsbygget på Bruflat igjen. Oppland Bygg og Anlegg med sine 36 ansatte har kjøpt bygget og etablert seg der. De satser på ei framtid i Etnedal.


Tekst og foto: Ola Onstad


Satsinga i Etnedal starta etter at Oppland Bygg og Anlegg i 2013 inngikk ei utbyggingsavtale med Bruflat sokneråd og Etnedal kommune om utbygging av 51 hyttetomter på Nordre Lenningen.

– Det er stor interesse for de fine utsiktstomtene, og vi er nå i gang med bygging av hytte nummer 36, sier Geir Helge Frøslid. Han driver Oppland Bygg og Anlegg sammen med kona Nina, broren Hans Olav, hans kone Camilla Grønvold og Arild Tørhaug.

BEISING: Oppland Bygg og Anlegg har åtte tøffe jenter i staben. En av dem er Kristina Zasytiene.

Kortreist
Ekteparet har gard i Torpa der stavlaftkonstruksjonene til hyttene fortsatt skal lages. Alt tømmeret som brukes kommer fra Nordre Land og Etnedal. På garden til Camilla og Hans Olav lages innredningene til hyttene og torvtakene. Firmaet har nå flytta over kommunegrensa fra Nordre Land til Etnedal.

– Vi har hatt opp- og nedturer, og de siste tre åra har det gått slik som vi har drømt om. Det er knallhard jobbing, men givende og interessant. Det viktigste for oss er de gode tilbakemeldingene vi får fra fornøgde kunder. Vi blir ikke steinrike av dette, men vi ser lyst på framtida. Vi er heldige som har flinke medarbeidere, åtte av dem er damer. Halvparten av staben er norske og resten er opprinnelig fra Litauen, sier Geir Helge Frøslid.

Oppland Bygg og Anlegg er nettopp kåra til Gasellebedrift i Dagens Næ- ringsliv. Det betyr at de er ei rasktvoksende bedrift med lønnsom drift.

Kvalitet og effektivitet
Normal byggetid for de solide hyttene på Nordre Lenningen er bare to må- neder. Snakk om effektivitet. Oppland Bygg og Anlegg gjør alt på byggeplassen fra graving og grunnmur til ferdig hytte. Det eneste de ikke gjør sjøl er elektrikerarbeid. De ordner også alt papirarbeid med søknader og det hele for kunden.

– Når vi setter opp flere hytter i et felt samtidig får vi svært god utnyttelse av arbeidsstokken. Vi passer sjølsagt på at det ikke går ut over kvaliteten på arbeidet. Det må ikke være den minste feil eller mangel på hytta vi leverer, sier Geir Helge Frøslid, som er daglig leder i Oppland Bygg og Anlegg.

FLINKE FOLK: Oppland Bygg og Anlegg har 50/50 norske og litauiske arbeidere. Ledelsen i firmaet roser Saulius, Darius og Mindaugas for den gode jobben de gjør.

Imponerende showroom
Nina er selvlært interiørdesigner, og bestemmer i samarbeid med kunden hvordan farger, møbler, gardiner, puter og anna innredning blir stående fint til hverandre. For noen få uker siden kunne hun åpne et lekkert utstillingslokale på 120 kvadratmeter der det før var matvarer i samvirkelagsbygget på Bruflat. Hytteeierne skryter av hvor dyktig hun er og av hvordan hun og de andre i firmaet følger opp kundene.

– Ja, vi er vel litt over snittet opptatt av dem som skal bruke hytta. Det er viktig for oss at de er fornøgde med hytta etter at de har overtatt den, og vi ønsker å ta vare på dem i mange år framover, sier Nina og Geir Helge. – Vi trives med å drive med dette. Det har støtt vært hytteprat i familien. Dette er lidenskapen for oss alle. Fornøgde kunder Det har nesten ikke vært nødvendig å annonsere nye hytter som de har til salgs. Anbefalinger fra fornøgde hytteeiere har gjort susen, og ført til mange nye hyttesalg.

– Vi er sære også, sier Geir Helge. – For å ivareta helheten i hyttefeltet ønsker vi å ha det avgjørende ordet om hvordan hyttene skal plasseres på tomta og i forhold til hverandre. En slik harmonisk tilpasning hyttene imellom mener vi øker verdiene på hyttene og fører til bedre naboskap.

Samtidig med hytteutbygginga på de fine utsiktstomtene på Nordre Lenningen har Oppland Bygg og Anlegg bygd og betalt renseanlegg og ledningsnett som kommunen kan bygge ut videre. Geir Helge Frøslid berømmer samarbeidet med Etnedal kommune og Bruflat sokneråd.

Heltre overalt
Hyttefirmaet tar nå all tida til Nina og Geir Helge. De har slutta med vanlig gardsdrift og husbonden bruker mindre tid på rallykjøring enn før. I Oppland Bygg og Anlegg har de sjøl tegna hyttemodellene som de tilbyr kundene sine.

– Det skal være heltre hele vegen med fine eikegulv. Vi satser på ekte vare, og vil ikke spare på noe. Alle hyttene bygges feltvis ut i egen regi, og kundene kan komme med bare tannbørsten. Hytta leveres med innredninger i heltre på kjøkken og bad, den har plassbygde skap og senger med madrasser som standard. Nina hjelper kundene å skreddersy øvrig interiør til hytta for å oppnå den atmosfæren hyttekjøperne ønsker seg.
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


seventeen + 12 =