Valdres-hytte på europeisk toppliste

HERSKAPELIG I VALDRES: Denne hytta i Aurdal i Valdres er nå på listen over Europas 100 mest unike ferieboliger. (Foto: Novasol)

En hytte i Aurdal i Valdres har fått plass på en eksklusiv liste over Europas 100 mest unike ferieboliger.

Mer enn 40000 hytter har inngått i vurderingsgrunnlaget. Kåringen er gjort i regi av Novasol, som er Europas største utleier av ferieboliger.

– Vi har i alle land systematisk gjennomgått hele utvalget av hytter vi disponerer for utleie, og plukket ut de 100 mest spektakulære. Hele seks norske hytter har fått plass på listen, sier Pia Buen, Country Manager for Norge i Novasol.

Hyttene trenger ikke å være blant de største og mest luksuriøse for å bli løftet frem.

– Det kan like gjerne være beliggenheten, arkitektoniske løsninger, en spesiell historie og det vi med et samlebegrep kan kalle stedets sjarm, som gjør dem unike.

Vakker fjellnatur
I kåringen av hytta i Valdres er det lagt vekt på at den ligger plassert i vakker fjellnatur, med gode muligheter for fiske, friluftsliv og skiaktiviteter.

– Selve hytta er også imponerende, med høy standard, god plass og ettertraktede plussfaktorer som badstue og boblebad. Stedet har vist seg å være svært populært blant hytteturistene, sier Buen.

Innvendig areal er 160 kvadratmeter. Tomten er på 2000 kvadratmeter.

Eier er Sveum Eiendom AS, som har virksomhet innen eiendomsutvikling, salg og utleie både på bolig- og fritidsmarkedet.

50000 hytteturister
Novasol har samlet bilder og historie om de 100 unike hyttene i boken «100 eksepsjonelle ferieboliger i Europa».

– Boken gjøres tilgjengelig i en lang rekke europeiske land. Den brede presentasjonen av de seks norske hyttene vil forhåpentligvis bli lagt godt merke til i utlandet, og kan bidra til fortsatt vekst i interessen for å legge ferien til Norge, sier Pia Buen.

Hytteturisme i Norge er populært blant europeere. De drøyt 1600 norske hyttene i Novasols portefølje blir besøkt av rundt 50000 turister årlig.

Tyskerne utgjør den største gruppen gjester. På de neste plassene følger nederlendere og dansker, men også sveitsere, østerrikere og svensker har vist økt interesse for hytteferie i Norge de senere årene.
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


one × 5 =