Tidlig skiføre i hele Valdres

Skiløyper Vaset

I fjor ble det først brukbare skiforhold etter jul. I år er det kjørt opp skiløyper i begynnelsen av november i hele Valdres.


Tekst og foto: Marit Beate Kasin


SKRAUTVÅL: Løypekjører Haldor Berger er fornøyd med de tidlige skiforholdene i Skrautvål.

– Vi har kjørt opp Leirinløypa (10 km t/r), samt den nye konkurranseløypa ved stadion (1,5 km) og turløypa til Skardåsen (14 km t/r). Vi har kommet veldig tidlig i gang med løypekjøringa i år, og det er gode forhold. Særlig bra er det i konkurranseløypa. Turen over Skardåsen er også fin, men her er det litt mer busker og kvast, og det kan være stein som slår igjennom. Ikke bruk de nyeste skiene her, oppfordrer løypekjører Haldor Berger.

Bedre enn i fjor
Han forteller at de i fjor måtte vente helt til januar for å få brukbare forhold i skiløypene.

– Nå vil vi kjøre opp løypene igjen ved neste snøfall. Det er for lite snø til at det er noe poeng å kjøre opp noe mer nå, sier Berger.

– Flott og kaldt
Martin Sæbu i Skrautvål idrettslag er fornøyd. Han har selv fått testet skia.

– Det er veldig bra forhold, men det er kaldt. I går var det 14–15 minusgrader i løypa, forteller lederen av idrettslaget.

Også på Beitostølen, Vaset og Lenningen meldes det om gode forhold. På Beitostølen er det kjørt opp nær fire mil med løyper.

Det er bra med snø etter helgens snøfall og meget gode forhold på Beitostølen skistadion–5 kilometer klassisk og fristil. På Valdresflya er det bra forhold i en sløyfe på 4,5 kilometer med klassisk og fristil.

Kjørt i hele Valdres
I terrenget på Beitostølen har de kjørt grønn 1, 2, 4–blå 1, 2, 3, og det er stort sett bra forhold. Totalt er 39 kilometer preparert. Det er også lagt såler på blå 7 og rød 1 fra Tutjedn via Melbystølen og til heistoppen, melder løypeforeninga på Beitostølen.

På Vaset melder de om fine forhold på Vaset stadion i dag. Det er kjørt 10 kilometer og konkurranseløyper.

På Lenningen er det kjørt spor på vegen mellom Lenningen og Spåtind hotell. Det er fine forhold, og løypekjøreren har vært ute både lørdag og søndag. For fullstendig løypeoversikt se skisporet.no
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


16 − 4 =