Hurtigladere langs E16 forsinket av streiken

Årsaken er streiken i energisektoren, melder selskapet som står for utbyggingen.

Streiken i energisektoren har gitt store utfordringer for Fortum Charge & Drive som i fjor fikk oppdraget å bygge ut første av fem byggetrinn. Alle stasjonene skulle stått fedig 1.november. Men mye gjenstår. Størst er problemene langs E16 i Valdres. Her skulle Coop Prix i Bagn stått ferdig sammen med  KIWI i Røn, COOP Øst i Vang samt Tyinkrysset fjellstue stått ferdig nå. Det samme gjelder Haabakken gatekjøkken i Lærdal.

– Det er i hovedsak streiken i energisektoren som har gjort at vi ikke har kommet i mål. Toget har blitt stående litt på perrongen enkelte steder, sier Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive til elbil.no.

Enova har bidratt med 10,5 millioner kroner, og pengene skulle materialisere seg i 77 nye hurtigladere på 44 ulike steder. 37 av disse stedene hadde ingen lademuligheter på tildelingstidspunktet, i følge elbil.no

Streik i Valdres
Haugen Ihle opplyser at de aller fleste av de 44 lokasjonene er klare fra deres side, og at Enova-kravet om dobbel hurtiglader for hver 50 kilometer allerede er tilfredsstilt langs E18 og E6.

Fortum Charge & Drive-sjefen konstaterer at utbyggingen langs E16 (Sandvika – Valdres – Bergen) har blitt hardest rammet av streiken. Problemet er altså størst i Valdres.

– Nettleverandør er i streik, så der har det ikke blitt gjort noe. Det er kun nettleverandør som kan sette på måler og skru på strømmen. Men alt er ferdig montert, så vi håper bare streiken blir avblåst snarest mulig. En streik kan ikke vare evig, sier Haugen Ihle.

Skjer mye på E16
– Status er at vi har 17 av lokasjonene fra den første tildelingsrunden operative mens 11 settes i drift i løpet av de nærmeste ukene, sier Haugen Ihle til elbil.no. Borgund Servicesenter (Borgund) langs E16 er en av disse. Det samme gjelder Kiwi (Hallingby), Shell (Nes i Ådal), Shell/Joker (Gudvangen) og YX Skulestadmo (Voss)

ytbygging
Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


13 + fourteen =