Tanker fra en veteran

Veteran: Henning Knutsen (79) har i over 30 år vært sentral i reiselivet på Beitostølen og Valdres ellers, i mange roller, de seinere åra bak disken på turistinformasjonen.

Henning Knutsen (79) har i mer enn 30 år vært aktiv i reiselivsnæringa. Spesielt turistkontoret på Beitostølen er hjertebarnet for nestoren.


Tekst og foto: Tor Harald Skogheim


Beitostølen: Henning Knutsen har som «pensjonist» vært en av fire veteraner som har betjent turistinformasjonen på Beitostølen.

Lokalkunnskap viktig
Alle er nå i ferd med å gi seg, etter mange år, det er tid for refleksjon.
– Yngre krefter må overta, men jeg er opptatt av at det fortsatt blir et godt tilbud til de mange turistene som kommer innom her. At de sjelden møter stengte dører, og at de ansatte har meget god lokalkunnskap, sier Knutsen, som legger til at det siste er utrolig viktig.

Sentrale verv
Det var i 1984 at Knutsen og kona Beate kom til Beitostølen, som vertskap på Bergo Hotell. Året etter overtok de drifta av «Feriehyttene», ble snart deleiere og stod for all utleie i 20 år, fram til i 2005. I tillegg har Henning i flere perioder vært leder av reiselivslaget, både lokalt og for hele Valdres, og vært i styret i Oppland reiseliv.

Stor pågang
Fra midt i juni til midt i august har turistkontoret på Beitostølen åpent ti timer hver dag. Bare i juli måned var det bortimot 6000 henvendelser, forteller Knutsen.
– Vi har jobbet fem timers vakter, og blir jo litt susete i hodet. Likevel har det vært fantastisk moro å hjelpe folk med råd og tips, eller legge opp hele turer. Til mange har vi sagt: Prøv Bitihorn først, går det bra så kan dere prøve dere på Besseggen, sier Knutsen, som et apropos til de mange redningsaksjonene de seinere åra.
– Jeg vil våge å påstå at vi fire har fått dette til på en god måte, ikke minst fordi vi har svært god lokalkunnskap, legger han til.

Høyttenking
Sommeren er over, turistinformasjonen er nå betjent av en person, og stengt på tirsdager og torsdager. Knutsen forstår at dette handler mye om økonomi, men gir seg ut på litt høyttenking.
– Både fra Beitostølen Utvikling og Beitostølen løypeforening har jeg flere ganger fått høre at lederne der har det så travelt at de burde hatt noe sekretærhjelp. Kan en tenke seg en delstilling i samarbeid med turistkontoret?

Dårlig reklame
Knutsen er ellers oppgitt over uteområdet rundt turistinformasjonen, med store hull i asfalten og grus som skylles utover når regnvann flommer over veien.
– Et møte mellom kommunen og vegvesenet ser ikke ut til å ha ført til noen bedring. I sommer var det så ille at det måtte legges et lag grus oppå asfalten for å jevne ut det verste, sier Knutsen. Han synes dette er dårlig reklame både for Beitostølen og Øystre Slidre, men han håper….


30 år for reiselivet

  • Henning Knutsen (79) har siden 1984 jobbet i og for reiselivsnæringa på Beitostølen
  • Dreiv «Feriehyttene» i 20 år
  • Vært leder for reiselivslaget lokalt og i Valdres, i styret i fylket
  • Som «pensjonist» har han jobbet i turistinformasjonen på Beitostølen i flere år
  • Formidler her noen tanker om hva som er viktig framover rundt turistinformasjonstjenesten

Gremmes: I årevis har det vært store hull og ujevnheter i asfalten rundt turistinformasjonsbygget på Beitostølen, det synes Knutsen er dårlig reklame.
Gremmes: I årevis har det vært store hull og ujevnheter i asfalten rundt turistinformasjonsbygget på Beitostølen, det synes Knutsen er dårlig reklame.Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


17 + eight =