Innretter seg for framtidas trender

Kontinuerlig utbygging: 18 år har gått siden de tok imot den første gjesten ved Aurdal Fjordcamping. I løpet av disse årene har de investert mellom 25 - 30 millioner kroner ved stedet, som to år på rad er kåret til den mest populære campingen av campingfolket sjøl. I år er enda en større utvidelse på gang.

Bedriftsbesøket: Aurdal Fjordcamping & Hytter ved Sundvoll

Eierne av Aurdal Fjordcamping & Hytter, Knut Sundet (59) og Jan Opheim (46), har mer enn overbevist seg sjøl. 18 år med blodslit har gitt suksess.


Tekst og foto: Torbjørn Moen


Campinggjestene har kåret campingen i Aurdal til sin favorittplass to år på rad. Nå står de overfor nye kvantesprang. Solan og Ludvik som campinggjestene kaller dem, vil på sikt ha Aurdal Fjordcamping opp et hakk opp, fra i dag fire – til et femstjerners anlegg. Fem stjerner betyr nye investeringer og det er en rekke krav som skal oppfylles, blant anna må de ha tilbud om egne familierom.

18 år er gått
18 år har gått siden de åpnet dørene og kunne tilby faste plasser til 30 campingvogner. Det var i 1998. Men ideen om å lage campingplass av jordvegen på Sundet som ligger idyllisk til ned til Begna elv ned for Sundvollbrua, ble unnfanget lenge før.

– Ja, det er faktisk konene våre som har skyld i at vi ble kjent, forteller de. Og Jan fikk jobben med å bygge på huset til Knut. Det hadde nok vært pratet om at området egnet seg godt for campingplass, men planene skjøt først fart da Knut og Jan la hodene i bløt. Kjemien var god dem imellom og de startet arbeidet med å utforme søknader i 1994. Et AS ble etablert året etter, og det ble igangsatt arbeid med en privat reguleringsplan, forteller Knut ivrig. Fra gammelt av hadde det vært en liten teltplass ved elvekanten rett over sundet.

– Men vi møtte på hindringer. Banken trodde ikke på prosjektet vårt og nektet å gi lån. Vi ble begge sendt på etablererkurs og måtte møysommelig lage forretningsplan og det hele. Roar Aamodt, næringskonsulent i kommunen da, hjalp oss mye, og etter hvert løsnet det, forteller kompanjongene Knut Sundet og Jan Opheim. De åpent som sagt med 30 vognplasser. Og en liten kiosk med toaletter på ene siden var det hele. Og for å helgardere behold begge to jobbene noen år, Knut på Felleskjøpet og Jan snekkerjobben.

Venteliste i starten
Siden den spede start i 1998 har de bygget ut gradvis, med beina godt planta på jorda.

– Ja, vi har bygd ut etter behov og etterspørsel og brukt pengene vi har tjent til å investere for. Slik har det egentlig fortsatt. Men vi har vært litt heldige og har fått god drahjelp av markedet med stadig økende interesse for camping. Vi hadde faktisk venteliste en tid for å få plass, og fortsatt hender det at vi får forhåndsbestillinger fra folk som vil plassere bobilen eller campingvogna ned til elvekanten.

I dag teller Aurdal Fjordcamping 185 faste plasser for campingvogner, mange, ja, kanskje de fleste, har også bygget ut med eget spikertelt og mange steder plattinger. Eierne har også bygget ut med egen kro, pub og selskapslokaler, nytt toalettanlegg og det som fordres av komfort for et moderne anlegg som dette er blitt.

 

*** Local Caption *** Bryggeanlegg: Nytt bryggeanlegg av hg kvalitet bygges i r. Jan Opheim viser stolt fram rets store satsing. *** Local Caption *** Bryggeanlegg: Nytt bryggeanlegg av høg kvalitet bygges i år. Jan Opheim viser stolt fram årets store satsing.
Bryggeanlegg: Nytt bryggeanlegg av høg kvalitet bygges i år. Jan Opheim viser stolt fram årets store satsing.

Enorme forventninger
– Kravene i denne bransjen har blitt enorme. Vi må fornye oss og følge opp hele tida. Konkurransen er også stor.

De erkjenner at det har gått bra, kanskje har det tatt av noe mer enn de kunne forestille seg en gang på 1990-tallet. Men det har merkes på helsa også – sjøl om de er blitt flinkere med åra til å finne den gode balansen mellom jobb og avkopling.

I førstninga hadde de ikke hytter, men i dag teller anlegget åtte hytter med dusj og toalett samt ytterligere åtte hytter med litt enklere standard. Faktisk kjøpte de seks hytter på rot som sto på Vikodden camping på Gjøvik som ble avvikla. De har også et par vogner med platting som leies ut.

I løpet av disse årene mener de at de har lagt ned mellom 20 – 30 millioner i anlegget.

Bygger bryggeanlegg
Denne sommeren er de i gang med ytterligere en storsatsing, og det er å bygge et ordentlig bryggeanlegg. 80 meter betongbrygge bygges ut nå, og det skal også gi muligheter for å tilby båtbrygge for flere. Her vil det i løpet av sommeren være duket for skikkelig bryggedans.

I noen år har de jobbet mot kommunen for å kunne kjøpe til mer areal for videre utbygging, ikke minst for å rigge seg mot bobilmarkedet som er på full fart opp. De fikk kjøpe 14 mål av kommunen. Dette vil etter hvert bli klargjort for bobilplasser. Dette er i sør av området ved Aurdal renseanlegg. Her vil det også komme et nytt sanitæranlegg.

– Vi må si at kommunen nok har vært svært greie mot oss når det først løsnet, sier de.
Verre har det nok vært i forholdet til vegmyndighetene som i mange år har nektet dem tilfredsstillende skilting fra E16 og ikke minst fv. 51 gjennom Tisleidalen. – Ved E16 i Aurdal har det løst seg nå, men fortsatt er vi ikke i mål, forteller Jan Opheim indignert.

Utlendingene finner fram
Utlendingene har til de grader funnet fram til den gjeve og idyllisk beliggende campingplassen. Nok også fordi det er sjeldent rike fiskemuligheter i området, for den del rett utfor døra. Gjestene som ligger fast, er fortrinnsvis norske og fra hele Østlandet, så kommer de øvrige i stort mon fra Nederland, de reiser mye i lavsesongen, men også massevis med tyskere og franskmenn er innom, ja russere, og de ønsker å leie hytte. Telt er også blitt in igjen, men til en helt annen standard enn den gang det var en stang i midten. En viktig del av arbeidet med å bygge tilhørighet og miljø er spekteret av tilbud. I sommersesongen arranger de blant annet flere større dansearrangement og det holdes fisketurneringer og vi vet ikke hva. Et supert bilvaskeanlegg er det også blitt plass til, og minigolf for dem som vil og ønsker. Men for en fjordcamping som dette spiller også vatnet en stor betydning for aktiviteten.

Trivsel: På Aurdal Fjordcamping har de fleste lang botid. Her er hyttenaboene Geir Bjeglerud fra Dokka (t.v.) og Grete Øiset fra Bærum. De forteller at de trives veldig godt på campingen som har idyllisk beliggenhet.
Trivsel: På Aurdal Fjordcamping har de fleste lang botid. Her er hyttenaboene Geir Bjeglerud fra Dokka (t.v.) og Grete Øiset fra Bærum. De forteller at de trives veldig godt på campingen som har idyllisk beliggenhet.Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din publiseres ikke.


*


nine − 2 =