Lokale verdensstjerner på løypelagskonserten

Gleder seg: Søstrene Ragnhild og Eldbjørg har begge internasjonale karrierer som fiolinister. Lørdag 19. mars spiller de på løypelagskonserten i gymsalen på Hedalen skole. (Foto: Ola Onstad)

Lokale verdensstjerner på løypelagskonserten

Eldbjørg og Ragnhild Hemsing spiller i store, flotte konserthus i millionbyer rundt i hele verden. I påska står de på scena i gymsalen på skolen i Hedalen.

– Vi gleder oss. Det er utrolig hyggelig å spille på heimebane – og spesielt i Hedalen der mormor kommer fra, sier de blide fiolinistene fra Aurdal.

Hedda Hytter, hytteprodusenten i Hedalen er en av sponsorene for Hemsingfestivalen som ble avvikla i vinterferien. Å spille i Hedalen blir for søstrene en måte å gjøre gjengjeld på og takke for støtten.

– Det blir en variert konsert der vi skal spille aleine og i sammen. Det blir mest klassisk musikk, mye blir av det lette slaget som publikum kjenner seg igjen i, sier Eldbjørg.

De skal også ha samspill med et lokalt blandakor med navnet Kantorum som er satt sammen for anledningen. Koret pleier å opptre på løypelagskonsertene i påska.

Spesiell konsert
Det er i år tiende gang det er løypelagskonsert i Hedalen. Det er en flott og original måte å skaffe penger til løypelaget på. Årets jubileumskonsert med Ragnhild og Eldbjørg Hemsing på på scena blir helt spesiell.

– Vi i Hedda Hytter synes selvsagt vi har gjort et scoop med å få søstrene Hemsing med på konserten. Vi sponser dem fordi vi synes de er så flotte jenter og fine representanter for Valdres, sier markedssjef Helge Nordby i Hedda Hytter.

Intimt og koselig
– Det er moro å spille for folk uansett hvor du er – om det er for flere tusen på en scene i en storby eller for 250 i en gymsal i Hedalen. Det blir et flott og variert program med noe folk kjenner fra før og noe nytt, sier Ragnhild. Hun ble mor til vesle Thea for vel en måned siden og venter ikke lenge før hun opptrer med fiolinen igjen.

– Det blir fint å ha publikum så tett på som det blir i Hedalen, det blir en spesiell stemning da, sier Eldbjørg.

Stor stas: Helge Nordby i Hedda Hytter er en av mange hedølinger som ser fram til Løypelagskonserten med Ragnhild og Eldbjørg Hemsing i påska. (Foto: Ola Onstad)
Stor stas: Helge Nordby i Hedda Hytter er en av mange hedølinger som ser fram til Løypelagskonserten med Ragnhild og Eldbjørg Hemsing i påska. (Foto: Ola Onstad)

Travle søstre
Eldbjørg får det travelt i inngangen til påska. Fredag før palmesøndag spiller hun på Røros, lørdag morgen går turen mot Valdres og Hedalen og konserten der. Søndag venter konsert i Operaen i Oslo, men så blir det påskeferie med skigåing og familiekos. Eldbjørg har base i Wien og gir snart ut sin debut-CD med anerkjente Wiener Symponiker, noe som er veldig stort. Ellers blir det konserter i Kina og Europa utover våren,

Ragnhild får kosepåske med Thea og mannen Hallgrim Hansegård. I april skal hun ha konserter i Tyskland og Sveits. Da blir mormor Bente med som barnepasser.